skip to Main Content

Specialisten op locatie Focus

Naast de samenwerking met de specialisten van de Antoniusschool en Kenter Jeugdhulp heeft Focus-sbo een eigen orthopedagoog in dienst en een creatief therapeut.

Voorts werken wij samen met enkele paramedische praktijken die binnen ons gebouw ruimte huren. Op deze manier is therapie eenvoudiger te realiseren dan wanneer ouders hun kind van school moeten ophalen en weer terugbrengen. Niet alle praktijken hebben immers de mogelijkheid om alle behandelingen na schooltijd te verrichten. Overigens kan ook op school niet elke therapie onder lestijd plaatsvinden. Dit kan alleen als het in het belang is van het volgen van het onderwijs.

  • Kinderfysiotherapie

Het is op Focus mogelijk voor uw kind om kinderfysiotherapie of sensorische integratie-begeleiding te krijgen.  Verwijzing gaat via de huisarts. Een verwijsbrief van de arts is nodig voor vergoeding via de verzekering.

Contactgegevens: Karlieke Dijkstra namens fysiotherapie Santwee

  • Ergotherapie

Op Focus is er ook de mogelijkheid voor ergotherapie, door Saskia van Bockel. Ergotherapie is een paramedische discipline die zich bezig houdt met problemen die kinderen kunnen ervaren in hun dagelijks functioneren. Te denken valt hierbij aan: zelfverzorgingsactiviteiten zoals brood klaarmaken, tas inpakken, aan/uitkleden; schoolvaardigheden zoals schrijven, knutselen, je aandacht bij de les houden, zelfstandig werken. Na inventarisatie van de hulpvraag bij kind en ouders gaat de ergotherapeut observeren en stelt een behandelplan op.

Saskia van Bockel,
Ergotherapie Kennemerland
saskia@ergotherapiekennemerland.nl
www.ergotherapiekennemerland.nl

  • Logopedie

Tenslotte is er op Focus de mogelijkheid voor het verkrijgen van logopedie. Hier is een verwijzing van de huisarts voor nodig.

  • Monica  namens logopediepraktijk Vanzelfsprekend
  • Judith Hoogstraten namens logopediepraktijk Hoogstraten & Van Rhee
Back To Top
Neem contact op
X